fbpx
Učitelji2021-09-29T16:23:04+02:00
Glasbena šola Emil Adamič

Učiteljice in učitelji glasbil

Vabimo vas, da spoznate mentorje, ki poučujejo na Glasbeni šoli Emil Adamič.

Učiteljski zbor Glasbene šole Emil Adamič sestavlja v povprečju mlad in visoko strokovno usposobljen kader. Učitelji se dodatno izobražujejo v okviru različnih seminarjev po Sloveniji in tujini.

Naš cilj je, da smo sestavili kolektiv profesorjev, ki skrbijo za glasbeni razvoj učencev. Odkrivajo in razvijajo njihovo glasbeno ali plesno nadarjenost ter jih motivirajo in usmerjajo k sodelovanju v komornih zasedbah in orkestrih.

V skladu s sposobnostmi učencev spodbujajo njihovo umetniško izražanje ter tudi njihov osebnostni razvoj. Ob tem, ko sodelujejo z drugimi učitelji v kolektivu, vzpostavljajo povezave med poukom instrumenta, nauka o glasbi in drugih glasbenih zasedb.

MATEJ RIHTER
MATEJ RIHTERRavnatelj in učitelj trobil
Matej Rihter deluje na Konservatoriju za Glasbo in Balet Ljubljana ter Akademiji za glasbo v Ljubljani, na Dobrovi pri Ljubljani pa vodi Godbo Dobrova – Polhov Gradec.
JANJA TURK
JANJA TURKUčiteljica flavte
Z uporabo glasbenoterapevskega znanja ter prijaznimi nasveti vsakemu učencu pomaga premagati tremo pred nastopom.
JAKA JANEŽIČ
JAKA JANEŽIČUčitelj saksofona
Vrhunski saksofonist z bogato kariero nastopov s številnimi svetovno znanimi glasbeniki.
KATARINA NAGODE
KATARINA NAGODEUčiteljica flavte
Pri svojem delu učence uspešno seznanja z odkrivanjem zvoka originalnih inštrumentov iz preteklosti ter jih navdihuje s pomenom le-tega.
KLAVDIJA FEGUŠ
KLAVDIJA FEGUŠUčiteljica flavte
Flavtistka, ki na šoli deluje že od samega začetka. Številne učence je navdihnila, da so nadaljevali svojo glasbeno pot na Akademiji za glasbo in Pedagoški fakulteti.
TINA DEBEVEC
TINA DEBEVECUčiteljica petja
Pevka, ki se odlično odreže tako v klasičnih kot narodnozabavnih vodah, saj rada zapoje tudi z različnimi ansambli.
SIMON BRAND
SIMON BRANDUčitelj kitare
Redno se udeležuje delavnic in seminarjev pri vrhunskih glasbenikih. Dejaven je v različnih jazz in pop-rock zasedbah, posveča se tudi kompoziciji in aranžiranju.
DANAJA KOREN
DANAJA KORENUčiteljica nauka o glasbi
S pedagoško diplomo Willems pri mladih in starejših vzbuja ljubezen do glasbe in jih poučuje s srcem in strastjo.
JURE DOLES
JURE DOLESUčitelj tolkal
Po duši roker, ki kot »session« glasbenik sodeluje s številnimi znanimi z domačimi in tujimi izvajalci in svoje znanje ter izkušnje uspešno prenaša na učence.
URBAN KNEZ
URBAN KNEZUčitelj klarineta
Nagrajenec številnih nagrad na tekmovanjih (solistično in kot član komornih skupin). Z veseljem sodeluje z različnimi domačimi in tujimi orkestri.
MILKO JUREČIČ
MILKO JUREČIČUčitelj violine
Član Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, avtor lastnih skladb, vokalni solist, ki iz violine izvablja čisto milino.
TINA BLAZNIK
TINA BLAZNIKUčiteljica violine
Članica številnih glasbenih zasedb, v katerih se poleg klasične glasbe srečuje in preizkuša tudi z različnimi tradicionalnimi zvrstmi glasbe, kot je na primer irska.
URŠKA KASTELIC
URŠKA KASTELICUčiteljica petja
Solistka in glavni obraz številnih oper, gostujoči vokal skoraj vseh držav po Evropi, tudi članica skupine Tosca Beat.
TINA HRIBAR
TINA HRIBARUčiteljica klavirja
Z Willemsovo metodo poučevanja vzbuja strast do glasbe pri mladih in starejših. Solistka, korepetitorka in predavateljica teorije, ki jo si z veseljem poslušajo.
PETRA NAGODE
PETRA NAGODEUčiteljica klavirja in nauka o glasbi
Ljubiteljica otrok in klavirja, ki s simpatičnim pristopom in oboževanjem novih izzivov odlično uspe otrokom približati ljubezen do glasbe.
EVA DUKARIČ
EVA DUKARIČUčiteljica violine
Vsebina v pripravi …
MARUŠA FRELIH
MARUŠA FRELIHUčiteljica klavirja
Pianistka in muzikologinja, ki je svoje pianistično znanje izpopolnjevala na klavirskih šolah priznanih pianistov.
ŽIGA PETRIČ
ŽIGA PETRIČUčitelj tolkal
Član različnih tolkalskih in mešanih komornih zasedb. Uspešen tudi kot solist v orkestralnih zasedbah.
TILEN ZAKRAJŠEK
TILEN ZAKRAJŠEKUčitelj tolkal
Solist na tolkalih in bobnih, »session« tolkalist, studijski bobnar in ustanovitelj svoje e-glasbene šole E-bobnar.
JANEZ BENKO
JANEZ BENKOUčitelj klarineta
Nastopa kot prvi klarinetist v Orkestru Slovenske vojske, je član Slovenskega kvarteta klarinetov, član Delavske godbe Trbovlje in ansambla Gregorji.
KLEMEN STOPAR
KLEMEN STOPARUčitelj harmonike
Harmonikaš, ki poleg klasične glasbe na klavirski harmoniki rad poprime tudi diatnično in nanjo zaigra narodnozabavne skladbe.
KATJA KOS
KATJA KOSUčiteljica klavirja in nauka o glasbi
Sodeluje z različnimi društvi kot korepetitorka, pevka in organistka. Delo z otroki jo navdušuje in izpopolnjuje.
TAMARA ČEBOKLI
TAMARA ČEBOKLIUčiteljica klavirja
Tamara se je po končani maturi vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer obiskuje oddelek za glasbeno pedagogiko.
URŠKA FON
URŠKA FONUčiteljica violine
Svojo glasbeno pot je začela v Glasbeni šoli Tolmin, kjer sem je najprej začela učiti violino, nato je vpisala tudi klavir. Njnea velika želja po glasbi jo je peljala na Umetniško gimnazijo Koper, kjer je leta 2016 uspešno maturirala in opravila sprejemne izpite na Akademijo za glasbo. Trenutno končuje magistrski študij v razredu red. prof. Monike Skalar. Tekom šolanja je igrala v več simfoničnih in godalnih orkestrih ter različnih komornih zasedbah. Svoje znanje je nadgrajevala na seminarjih pri Slovenskih in tujih profesorjih.
KLEMEN MLINAR
KLEMEN MLINARUčitelj kitare
Klemen Mlinar je svojo glasbeno pot s kitaro začel v zasebni šoli Dušana Mlakarja v Žireh. Vse bolj so ga začele zanimati jazz in rock zvrsti, zato se je med obiskovanjem Gimnazije Jurija Vege v Idriji odločil za vpis na Jazz Rock Pop oddelek v Glasbeno šolo Logatec. Tam je štiri leta pridobival znanje pri profesorju Igorju Bezgetu. Šolanje kitare je nadaljeval in zaključil Jazz oddelek Konservatorija za Glasbo in Balet v Ljubljani, kjer ga je pri predmetu Jazz kitara štiri leta učil profesor Klemen Smolej.
Za seboj ima več sto koncertov in sodelovanja z večimi zasedbami, trenutno deluje v glasbenih skupinah Prelude, Polyline in Asi/Dsi – AC/DC cover band. Kot glavni avtor kompozicij je skupaj s člani skupine Prelude izdal studijski album z naslovom “1688”, ki je izšel jeseni 2015. Poleg igranja kitare je dejaven tudi kot bas kitarist in bobnar. Trenutno je največji del njegove pozornosti usmerjen ustvarjanju avtorske glasbe.
MARŠA PLOHL TURK
MARŠA PLOHL TURKUčiteljica nauka o glasbi
Po uspešno končanem študiju na Akademiji za glasbo, svoje znanje širi kot učiteljica glasbe na osnovni šoli in glasbeni šoli. Otrokom poskuša s številnimi različnimi metodami dela pokazati, da je pouk teorije veliko več kot samo teorija. Svojo kreativno energijo podaja njim, da jo bodo lahko kasneje tudi samo podali naprej.
0
let
0
glasbil
0
učiteljev
0
učencev

OBVESTILA IN ZANIMIVOSTI

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Go to Top