fbpx
Učitelji2024-03-09T22:21:05+01:00
Glasbena šola Emil Adamič

Učiteljice in učitelji glasbil

Vabimo vas, da spoznate mentorje, ki poučujejo na Glasbeni šoli Emil Adamič.

Učiteljski zbor Glasbene šole Emil Adamič sestavlja v povprečju mlad in visoko strokovno usposobljen kader. Učitelji se dodatno izobražujejo v okviru različnih seminarjev po Sloveniji in tujini.

Naš cilj je, da smo sestavili kolektiv profesorjev, ki skrbijo za glasbeni razvoj učencev. Odkrivajo in razvijajo njihovo glasbeno ali plesno nadarjenost ter jih motivirajo in usmerjajo k sodelovanju v komornih zasedbah in orkestrih.

V skladu s sposobnostmi učencev spodbujajo njihovo umetniško izražanje ter tudi njihov osebnostni razvoj. Ob tem, ko sodelujejo z drugimi učitelji v kolektivu, vzpostavljajo povezave med poukom instrumenta, nauka o glasbi in drugih glasbenih zasedb.

UČITELJI

MATEJ RIHTER
MATEJ RIHTERUstanovitelj in učitelj trobil
Matej Rihter deluje na Konservatoriju za Glasbo in Balet Ljubljana ter Akademiji za glasbo v Ljubljani, na Dobrovi pri Ljubljani pa vodi Godbo Dobrova – Polhov Gradec.
JANJA TURK
JANJA TURKUčiteljica flavte
Z uporabo glasbenoterapevskega znanja ter prijaznimi nasveti vsakemu učencu pomaga premagati tremo pred nastopom.
JAKA JANEŽIČ
JAKA JANEŽIČUčitelj saksofona
Vrhunski saksofonist z bogato kariero nastopov s številnimi svetovno znanimi glasbeniki.
KLAVDIJA FEGUŠ
KLAVDIJA FEGUŠUčiteljica flavte
Flavtistka, ki na šoli deluje že od samega začetka. Številne učence je navdihnila, da so nadaljevali svojo glasbeno pot na Akademiji za glasbo in Pedagoški fakulteti.
SIMON BRAND
SIMON BRANDUčitelj kitare
Redno se udeležuje delavnic in seminarjev pri vrhunskih glasbenikih. Dejaven je v različnih jazz in pop-rock zasedbah, posveča se tudi kompoziciji in aranžiranju.
URBAN KNEZ
URBAN KNEZUčitelj klarineta
Nagrajenec številnih nagrad na tekmovanjih (solistično in kot član komornih skupin). Z veseljem sodeluje z različnimi domačimi in tujimi orkestri.
MILKO JUREČIČ
MILKO JUREČIČUčitelj violine
Član Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, avtor lastnih skladb, vokalni solist, ki iz violine izvablja čisto milino.
TINA BLAZNIK
TINA BLAZNIKUčiteljica violine
Članica številnih glasbenih zasedb, v katerih se poleg klasične glasbe srečuje in preizkuša tudi z različnimi tradicionalnimi zvrstmi glasbe, kot je na primer irska.
URŠKA KASTELIC
URŠKA KASTELICUčiteljica petja
Solistka in glavni obraz številnih oper, gostujoči vokal skoraj vseh držav po Evropi, tudi članica skupine Tosca Beat.
TINA HRIBAR
TINA HRIBARUčiteljica klavirja
Z Willemsovo metodo poučevanja vzbuja strast do glasbe pri mladih in starejših. Solistka, korepetitorka in predavateljica teorije, ki jo si z veseljem poslušajo.
MARUŠA FRELIH
MARUŠA FRELIHUčiteljica klavirja
Pianistka in muzikologinja, ki je svoje pianistično znanje izpopolnjevala na klavirskih šolah priznanih pianistov.
TILEN ZAKRAJŠEK
TILEN ZAKRAJŠEKUčitelj tolkal
Solist na tolkalih in bobnih, »session« tolkalist, studijski bobnar in ustanovitelj svoje e-glasbene šole E-bobnar.
JANEZ BENKO
JANEZ BENKOUčitelj klarineta
Nastopa kot prvi klarinetist v Orkestru Slovenske vojske, je član Slovenskega kvarteta klarinetov, član Delavske godbe Trbovlje in ansambla Gregorji.
KLEMEN MLINAR
KLEMEN MLINARUčitelj kitare
Klemen Mlinar je svojo glasbeno pot s kitaro začel v zasebni šoli Dušana Mlakarja v Žireh. Vse bolj so ga začele zanimati jazz in rock zvrsti, zato se je med obiskovanjem Gimnazije Jurija Vege v Idriji odločil za vpis na Jazz Rock Pop oddelek v Glasbeno šolo Logatec. Tam je štiri leta pridobival znanje pri profesorju Igorju Bezgetu. Šolanje kitare je nadaljeval in zaključil Jazz oddelek Konservatorija za Glasbo in Balet v Ljubljani, kjer ga je pri predmetu Jazz kitara štiri leta učil profesor Klemen Smolej.
Za seboj ima več sto koncertov in sodelovanja z večimi zasedbami, trenutno deluje v glasbenih skupinah Prelude, Polyline in Asi/Dsi – AC/DC cover band. Kot glavni avtor kompozicij je skupaj s člani skupine Prelude izdal studijski album z naslovom “1688”, ki je izšel jeseni 2015. Poleg igranja kitare je dejaven tudi kot bas kitarist in bobnar. Trenutno je največji del njegove pozornosti usmerjen ustvarjanju avtorske glasbe.
MATIC SOTOŠEK
MATIC SOTOŠEKUčitelj klarineta
Matic Sotošek prihaja iz glasbene družine, kjer se vse vrti okoli glasbe. Za klarinet je prijel že pri šestih letih. Njegov prvi profesor je bil Robert Pirc iz Glasbene šole Krško. Kmalu je opazil njegov glasbeni talent, začela se je naporna, a zelo uspešna glasbena pot. V obdobju nižje glasbene šole je Matic prejel najvišje nagrade na tekmovanjih v Sloveniji, kot tudi v tujini. Prva mesta je zasedal na tekmovanjih v Novem Sadu, Požarevcu, Varaždinu, Beogradu in v italjanskem Carlinu. Je tudi član Pihalnega orkestra in Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško. Po končani nižji glasbeni šoli, je odšel na srednjo Glasbeno šolo v Celje, kjer je bil njegov mentor prof. Jure Hladnik. Tudi v srednji glasbeni šoli je prejel veliko nagrad in prvih mest doma in v tujini. Po končani srednji šoli, ga je pot vodila na Akademijo za glasbo v Ljubljano. Njegov sedanji mentor je prof. Jože Kotar. Marljivo delo ter izkušnje pod vodstvom profesorja, sta botrovala uspehu na tekmovanju Temsig 2022, kjer je Matic osvojil 1. nagrado in zlato plaketo. Seveda je za tak rezultat več kot zaslužna tudi korepetitorka prof. Nika Tkalec.
LUCIO ŽGANEC
LUCIO ŽGANECUčitelj klavirja, nauk o glasbi
Lucio je svojo glasbeno pot začel pri sedmih letih na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, kjer se je po končani nižji in višji glasbeni šoli vpisal na Umetniško gimnazijo. Leta 2022 je maturiral iz klavirja in glasbenega stavka, ter se tako vpisal na študij kompozicije na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer trenutno obiskuje drugi letnik dodiplomskega študija v razredu Dušana Bavdka.
Lucio se poleg komponiranja in klasičnega klavirja ukvarja tudi z jazz glasbo, dirigiranjem, glasbeno analizo ter petjem v raznih zborih in vokalnih skupinah.
ALJAŽ SEČNIK
ALJAŽ SEČNIKUčitelj saksofona
Saksofonist Aljaž Sečnik, se je rodil leta 2002 v Ljubljani. Saksofon je začel igrati pri 10 leti v glasbeni šoli Emil Adamič pri profesorju Janezu Benku. Leta 2019 je opravil sprejemne preizkuse na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana in se tja tudi vpisal. V razredu profesorja Jana Gričarja je leta 2023 uspešno maturiral, sedaj pa študij saksofona nadaljuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu profesorja Mihe Rogine.
Redno se udeležuje tudi svetovno priznanih seminarjev z najbolj prepoznavnimi profesorji, kot so Claude Delangle, Vincent David, Makoto Hondo, Mariano García, Antonio García Jorge, Joonatan Rautiola, Nicolas Arsenijevic, Christian Wirth, Sandro Compagnon, Asya Fateyeva, Gerald Preinfalk, Paweł Gusnar in drugi.

Aljaž Sečnik je že 11 let tudi aktivni član godbe Dobrova – Polhov Gradec. Svoja obzorja širi tudi na področje dirigiranja in ustvarjanja priredb, ter skladanja za različne zasedbe, od komornih zasedb pa do celotnih orkestrov. Že več let vodi tudi godbene sekcijske vaje občasno pa tudi skupne vaje, udeležuje se tudi seminarjev dirigiranja pri Miru Sajetu. Do nedavnega je bil tudi član saksofonskega orkestra SOS s katerim je krstno izvedel svojo avtorsko skladbo. Kot substitut redno pomaga tudi drugim orkestrom in komornim skupinam.

JULIJANA PEROŠA
JULIJANA PEROŠAUčiteljica klavirske harmonike
Julijana Peroša je v Glasbeni šoli Koper končala osemletno izobraževanje harmonike (tri razrede pri prof. Mirjani Gvozdenac, pet razredov pri prof. mag. Eriki Udovič Kovačič) in naredila tudi osem razredov klavirja ter za izjemne dosežke prejela Zlati violinski ključ, najvišje priznanje Glasbene šole Koper. Glasbeno izobraževanje harmonike je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Klemnu Lebnu, četrti letnik pa končala pri prof. Mariji Vukoja Plavčak. Po končani maturi se je vpisala na Akademijo za glasbo Ljubljana, kjer v razredu prof. Boruta Zagoranskega obiskuje 1. letnik magistrskega študija harmonike.
V petnajstih letih glasbene poti je na tekmovanjih v Sloveniji in v tujini prejela številne nagrade, med njimi na tekmovanjih TEMSIG (2011, 2014, 2017 in 2020) dve zlati plaketi, eno bronasto in eno srebrno, na mednarodnih tekmovanjih v Pulju (2012, 2014), Legnagu (2013, 2014), Štanjelu (2014) 1. nagrado, 1. mesto.
Igra tudi v Duu Accordipiano s sestro pianistko Katarino, s katero sta na mednarodnih tekmovanjih komornih skupin v Legnagu (2015), Pulju (2015, 2019, 2023), Naborietu (2019) in Palmanovi (2023) osvojili 2. nagrado, 3. mesto, 1. nagrado, 3. mesto ter štirikrat 1. nagrado, 1. mesto.
V vseh letih glasbenega izobraževanja je znanje igranja na harmoniko dodatno izpopolnjevala na številnih harmonikarskih delavnicah in poletnih šolah mednarodno priznanih profesorjev (Miljan Bjeletić, Mika Väyrynen, Predrag Janković, Elsbeth Moser, Boris Lenko, Marie-Andrée Joerger, Slavko Magdič, Giorgio Dellarole, Igor Krizman, Heidi Luosujärvi, Angelo Pignatelli, Zbigniew Ignaczewski).
TJAŠA FORTE
TJAŠA FORTEUčiteljica flavte
Tjaša je svojo glasbeno pot začela na Glasbeni šoli Trbovlje, pri učiteljici Barbari Černe. Po opravljenih sprejemnih preizkusih se je vpisala na srednjo glasbeno šolo Celje. Prva tri leta je bil njen profesor Luka Železnik, zadnje leto pa profesorica Mirjana Brežnik. V nižji in srednji glasbeni šoli se je pogosto udeleževala tekmovanj v Sloveniji in tujini. Svoje znanje dopolnjuje na seminarjih pri domačih in tujih flavtistih. S prijateljem harmonikarjem Miletom Durdevićem sodeluje v duu Fortimile, s katerim pogosto nastopata na pomembnejših prireditvah Univerze v Ljubljani in izven. Flavto študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Je aktivna članica Delavske godbe Trbovlje.
JANJA ŠUŠTARŠIČ
JANJA ŠUŠTARŠIČUčiteljica klavirja
Janja se je s sedmimi letih vpisala na GŠ Litija-Šmartno, kjer jo je sedem let poučevala profesorica Olena Novosel. Udeležila se je več različnih tekmovanj v kategorijah –solo in duo. Leta 2012 se je vpisala na I. gimnazijo v Celju, umetniška smer v sodelovanju z GŠ Celje. Klavir sta jo poučevali profesorici Mateje Hladnik in Tamara Povh. V letu 2017 je študij klavirja nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu profesorja Tomaža Petrača. Študij je v letu 2023 tudi uspešno zaključila. Do sedaj se je udeležila kar nekaj seminarjev in poletnih šol pri priznanih profesorjih-Konstantin Bogino, Valery Pyasetsky, Vasilij Ermakov, Tatjana Ognjanovič, Hinko Haas, Hari Gusek, Primož Mavrič.
JURE JUVAN
JURE JUVANUčitelj klavirja
Svoje glasbeno ustvarjanje je začel že zelo zgodaj, saj so doma od nekdaj imeli stik z glasbo, najbolj pa ga je privlačil klavir. Uradno glasbeno šolanje je začel s tolkali, ki jih je po 2 letih zamenjal s klavirjem. Na Glasbeni šoli Domžale je dokončal 7 razredov klavirja pod mentorstvom prof. Romane Bizjak Saje. V tem času je leta 2014 tekmoval s klavirskim triom MAJ na državnem tekmovanju za komorne skupine z godali (TEMSIG) in dosegel 3. nagrado. Na tekmovanju Mladi virtuoz v Beogradu je istega leta tekmoval z dvema klavirskima trioma, z obema je dosegel 1. nagrado, skupini pa je vodila violinska pedagoginja Anastazija Juvan.

Svojo klavirsko pot je nadaljeval na I. gimnaziji v Celju/Glasbeni šoli Celje, in sicer v razredu pianista in skladatelja prof. Davorina Dolinška. V tem času se je udeleževal tudi klavirskih seminarjev in zasebnega pouka pri pedagogih, kot so Justin Krawitz (ZDA), Jasminka Stančul (SRB), Milica Šnajder Huterer (BiH), Tatjana Ognjanovič (SLO).

Po končani srednji šoli je svoje izobraževanje nadaljeval na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, na oddelku za muzikologijo, kjer zaključuje dodiplomski študij. Redno deluje v okviru Glasbene matice, Fakultete za računalništvo in informatiko, udeležuje pa se tudi publicističnih taborov v Murski Soboti v sklopu Glasbene mladine. Sodeluje tudi z radiom Ognjišče, radiom ARS in glasbeno revijo Glasna, pri kateri je reden pisec od 2021.
Pasivno se je udeležil tudi klavirskega seminarja v Estoniji pri svetovno priznanem estonsko-nemškem klavirskem pedagogu prof. dr. Arbu Valdmi.

Je tudi redno aktiven kot korepetitor in zborovski pevec (zbor I. gimnazije v Celju, študentski zbor Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, zbor Veter).

ROK VALJAVEC
ROK VALJAVECUčitelj kitare
Rok Valjavec obiskuje četrti letnik Konservatorija za Glasbo in Balet Ljubljana Smer Jazz kitara, pod mentorstvom Klemena Smoleja. Pred tem je opravil 7 let Glasbene šole v Tržiču. V preteklosti je sodeloval z Big Band-om RTV SLO kot solist za nastop dijakov KGBL. Ima tudi svoj band, ki je trenutno v vzponu in se počasi in uspešno prebija na Slovensko glasbeno sceno. Za seboj ima že ogromno nastopov tako v živo kot tudi v studiu. Trenutno se najbolj posveča glasbenim stilom kot so Jazz, Metal, Hip hop in pa Indie rock. Neglede na vse, pa je odprt za kakršnokoli glasbo.
LAN VLAŠIČ
LAN VLAŠIČUčitelj nauka o glasbi
Lan Vlašič je dokončal konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani, trenutno pa dokončuje magisterij na akademiji za glasbo. Sodeloval je že z Orkestrom slovenske policije, Slovenske vojske, Opere Ljubljana, Salzburške filharmonije, hkrati pa je član priznane glasbene skupine Fehtarji.
S pozavno se rad udeležuje tudi koncertov godbe Dobrova – Polhov Gradec.
0
let
0
glasbil
0
učiteljev
0
učencev

OBVESTILA IN ZANIMIVOSTI

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Go to Top