fbpx
Učenje klasične kitare2021-05-12T13:09:47+02:00
Brenkala

Klasična kitara

Klasična kitara je večna inspiracija in simbol glasbe, umetnosti in ljubezni.

Klasična kitara je glasbilo, ki ga poznamo že mnogo let, zato se uporablja v vseh glasbenih zvrsteh. Običajno ima šest strun, obstajajo pa tudi primerki s štirimi, sedmimi, z desetimi in celo dvanajstimi strunami. Nepogrešljiva je v glasbenih žanrih, kot so blues, country, flamenko, rock in mnogih oblikah popularne glasbe.

Klasična kitara

Klasična kitara se uporablja tudi kot solistični instrument. Skladbe zanjo je napisalo veliko renesančnih in baročnih skladateljev. Kitari se odlično prilegajo tako homofone kot polifone skladbe. Velik razcvet je doživela v obdobju klasicizma, vendar so jo dinamične zahteve romantike potisnile v ozadje. Poznoromantični skladatelji, pripadniki nacionalnih šol, so se ji začeli znova posvečati, sodobni skladatelji in kitarski virtuozi 20. stoletja pa so ji povrnili stari ugled.

Priljubljenost klasične je čedalje večja, saj se ta lahki prenosni inštrument nežnega in krhkega zvoka, a velike izrazne moči, za vedno naseli v srca poslušalcev. Kitara je večna inspiracija in simbol glasbe, umetnosti in ljubezni. Zato se poučuje v svetu in pri nas na vseh stopnjah glasbenega izobraževanja.

 Primerna starost

Primerna starost za začetek učenja klasične kitare je od 9. leta dalje.

Vpis v glasbeno šolo

UČITELJI KLASIČNE KITARE

LUKA VERBANAC
LUKA VERBANACUčitelj kitare
Velik ljubitelj klasične kitare, ki med igranjem in poučevanjem svojo kulturno dediščino prenaša tudi na učence.
KLEMEN SMOLEJ
KLEMEN SMOLEJUčitelj kitare
Kot izvajalec redno nastopa samostojno, pa tudi v različnih glasbenih zasedbah in orkestrih. Nastopa tako v Sloveniji kot drugod po Evropi.
0
let
0
glasbil
0
učiteljev
0
učencev

OBVESTILA IN ZANIMIVOSTI

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Go to Top