fbpx
Učenje akustične kitare2023-09-05T16:51:01+02:00
Brenkala

Akustična kitara

Akustična kitara je primerna za vse, ki imate radi zabavno in folk glasbo.

Med igranjem na akustično kitaro strune vibrirajo in oddajajo zvok. Slednjega pa dodatno spremeni votel trup kitare. Ena izmed različic so elektro-akustične kitare, ki jih lahko priključimo na ojačevalec, ki je zmožen elektronsko upravljati z zvokom.

Akustična kitara

Akustične kitare so izdelane iz kombinacije različnih vrst lesa, strune pa so bile narejene iz živalskega črevesja, dandanes pa se za izdelavo strun uporablja najlon ali jeklo. Načeloma so zelo podobne klasičnim kitaram, le da imajo malo večji trup, ožji vrat, ki je tudi bolj ojačan in jeklene strune, ki oddajajo glasnejši in čistejši zvok.

Učenje igranja na akustično kitaro je primerno za vse, ki imajo radi zabavno in folk glasbo.

 Primerna starost

Primerna starost za začetek učenja kitare je od 9. leta dalje.

Vpis v glasbeno šolo

UČITELJI AKUSTIČNE KITARE

SIMON BRAND
SIMON BRANDUčitelj kitare
Redno se udeležuje delavnic in seminarjev pri vrhunskih glasbenikih. Dejaven je v različnih jazz in pop-rock zasedbah, posveča se tudi kompoziciji in aranžiranju.
KLEMEN MLINAR
KLEMEN MLINARUčitelj kitare
Klemen Mlinar je svojo glasbeno pot s kitaro začel v zasebni šoli Dušana Mlakarja v Žireh. Vse bolj so ga začele zanimati jazz in rock zvrsti, zato se je med obiskovanjem Gimnazije Jurija Vege v Idriji odločil za vpis na Jazz Rock Pop oddelek v Glasbeno šolo Logatec. Tam je štiri leta pridobival znanje pri profesorju Igorju Bezgetu. Šolanje kitare je nadaljeval in zaključil Jazz oddelek Konservatorija za Glasbo in Balet v Ljubljani, kjer ga je pri predmetu Jazz kitara štiri leta učil profesor Klemen Smolej.
Za seboj ima več sto koncertov in sodelovanja z večimi zasedbami, trenutno deluje v glasbenih skupinah Prelude, Polyline in Asi/Dsi – AC/DC cover band. Kot glavni avtor kompozicij je skupaj s člani skupine Prelude izdal studijski album z naslovom “1688”, ki je izšel jeseni 2015. Poleg igranja kitare je dejaven tudi kot bas kitarist in bobnar. Trenutno je največji del njegove pozornosti usmerjen ustvarjanju avtorske glasbe.
ROK VALJAVEC
ROK VALJAVECUčitelj kitare
Rok Valjavec obiskuje četrti letnik Konservatorija za Glasbo in Balet Ljubljana Smer Jazz kitara, pod mentorstvom Klemena Smoleja. Pred tem je opravil 7 let Glasbene šole v Tržiču. V preteklosti je sodeloval z Big Band-om RTV SLO kot solist za nastop dijakov KGBL. Ima tudi svoj band, ki je trenutno v vzponu in se počasi in uspešno prebija na Slovensko glasbeno sceno. Za seboj ima že ogromno nastopov tako v živo kot tudi v studiu. Trenutno se najbolj posveča glasbenim stilom kot so Jazz, Metal, Hip hop in pa Indie rock. Neglede na vse, pa je odprt za kakršnokoli glasbo.
0
let
0
glasbil
0
učiteljev
0
učencev

OBVESTILA IN ZANIMIVOSTI

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Go to Top