fbpx
Učenje klavirske harmonike2023-09-01T10:02:04+02:00
Glasbila s tipkami

Klavirska harmonika

Večina sodobnih klavirjev ima 88 tipk – 52 belih in 36 črnih.

Klavirska harmonike ni priljubljena le v Sloveniji, temveč tudi drugod po svetu. Možnosti igranja klavirske harmonike so skoraj neomejene, s kvalitetnim igranjem pa hitro naredimo močan vtis na poslušalce in dvignemo razpoloženje družbe na visok nivo.

Klavirska harmonika

Učenje igranja na klavirsko harmoniko prinaša občutek za pravilni prstni red, osnove ritma in melodike ter dinamike igranja. Primerna starost za začetek učenja harmonike je približno sedem let. Po dokončani nižji stopnji pa lahko še naprej nadgrajujete svoje znanje na višji stopnji.

 Primerna starost

Primerna starost za začetek učenja klavirske harmonike je od 7. leta dalje.

Vpis v glasbeno šolo

UČITELJI KLAVIRSKE HARMONIKE

JULIJANA PEROŠA
JULIJANA PEROŠAUčiteljica klavirske harmonike
Julijana Peroša je v Glasbeni šoli Koper končala osemletno izobraževanje harmonike (tri razrede pri prof. Mirjani Gvozdenac, pet razredov pri prof. mag. Eriki Udovič Kovačič) in naredila tudi osem razredov klavirja ter za izjemne dosežke prejela Zlati violinski ključ, najvišje priznanje Glasbene šole Koper. Glasbeno izobraževanje harmonike je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Klemnu Lebnu, četrti letnik pa končala pri prof. Mariji Vukoja Plavčak. Po končani maturi se je vpisala na Akademijo za glasbo Ljubljana, kjer v razredu prof. Boruta Zagoranskega obiskuje 1. letnik magistrskega študija harmonike.
V petnajstih letih glasbene poti je na tekmovanjih v Sloveniji in v tujini prejela številne nagrade, med njimi na tekmovanjih TEMSIG (2011, 2014, 2017 in 2020) dve zlati plaketi, eno bronasto in eno srebrno, na mednarodnih tekmovanjih v Pulju (2012, 2014), Legnagu (2013, 2014), Štanjelu (2014) 1. nagrado, 1. mesto.
Igra tudi v Duu Accordipiano s sestro pianistko Katarino, s katero sta na mednarodnih tekmovanjih komornih skupin v Legnagu (2015), Pulju (2015, 2019, 2023), Naborietu (2019) in Palmanovi (2023) osvojili 2. nagrado, 3. mesto, 1. nagrado, 3. mesto ter štirikrat 1. nagrado, 1. mesto.
V vseh letih glasbenega izobraževanja je znanje igranja na harmoniko dodatno izpopolnjevala na številnih harmonikarskih delavnicah in poletnih šolah mednarodno priznanih profesorjev (Miljan Bjeletić, Mika Väyrynen, Predrag Janković, Elsbeth Moser, Boris Lenko, Marie-Andrée Joerger, Slavko Magdič, Giorgio Dellarole, Igor Krizman, Heidi Luosujärvi, Angelo Pignatelli, Zbigniew Ignaczewski).
0
let
0
glasbil
0
učiteljev
0
učencev

OBVESTILA IN ZANIMIVOSTI

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Go to Top