Pihala

Pihala

Pihala so glasbila, ki ustvarjajo zvok med pihanjem v ustnik.

Kljunasta flavta

Učenje kljunaste flavte se lahko začne že zelo zgodaj. Primerno je za otroke in tudi odrasle. Zagotavlja vam pravilno tehniko dihanja s prepono in pravilen nastavek ustnic.

Prečna flavta

Učenje prečne flavte je primerno za tiste, ki dosegajo primerno stopnjo znanja in ki imajo že razvite zobe. S pravilno tehniko dihanja in pravilnim nastavkom ustnic boste hitro osvojili skladbe.

Klarinet

Učenje klarineta je primerno za otroke in za odrasle. Pri otrocih pa je uspešen začetek pogojen z dosegom vseh tipk na klarinetu in z že razvitimi zgornjimi sekalci.

Saksofon

Učenje saksofona je primerno za otroke in odrasle. Edini pogoji so, da ima otrok dobro razvite zobe in kapaciteto pljuč, ter da z rokami doseže vse tipke.

Trobila

Trobila

Trobila so glasbila, pri katerih z napetimi ustnicami in pihanjem ustvarjamo zvok.

Trobenta

Učenje trobente je primerno tako za otroke in mlade kot tudi za odrasle. Osnova za pričetek učenja trobil so stalni prvi zobje.

Pozavna

Učenje pozavne vas bo seznanilo s samimi osnovami igranja. Zagotovljeno je spoznavanje značilnosti glasbila, pravilne drže, postavitev nastavka in pravilne tehnike preponskega dihanja.

Bariton

Učenje baritona je primerno za tiste, ki imajo dobro razvite zobe. Zagotovljeno je spoznavanje prvih tonov in izvajanje čistega tona, kasneje tudi zahtevnejših tehnik igranja.

Rog

Učenje roga pripomore k pridobivanju motoričnih sposobnosti, razvijanju natančne ritmične predstave ter samonadzoru nad zvokom. Primerno je za začetnike in bolj izkušene glasbenike.

Tolkala

Tolkala

Tolkala so glasbila, na katera igramo z udarjanjem z rokami ali s palicami.

Tolkala

Brez tolkal ne gre niti v orkestru niti v drugih glasbenih zasedbah. Učenje tolkal pripomore z držanju ustreznega ritma in je primerno tako za mlade kot starejše.

Godala

Godala

Godala so glasbila, na katera godemo z lokom, da napete strune spravimo v nihanje.

Violina

Učenje violine, ki velja za enega najbolj priljubljenih glasbil, je primerno tako za začetnike kot tudi za tiste, ki bi želeli nadgraditi svoje znanje.

Brenkala

Brenkala

Brenkala so glasbila, na katera brenkamo s prsti. Najbolj priljubljeno brenkalo je kitara.

Klasična kitara

Kitara je vsestranski inštrument, ki je prisoten skoraj v vseh glasbenih žanrih in skupinah. V glasbenih skupinah se uporablja kot solistični ali kot ritmični inštrument.

Akustična kitara

Učenje akustične kitare omogoča, da se naučite poznanih in domačih skladb, ter stopnjujete svoje znanje. Napredek nato lahko dokažete tudi na različnih nastopih.

Električna kitara

Učenje električne kitare je primerno za otroke in odrasle, saj je električna kitara nepogrešljiv instrument v kakršni koli družbi in okolju.

Glasbila s tipkami

Glasbila s tipkami

Glasbila s tipkami imajo klaviaturo, po kateri glasbenik igra s pritiski prstov.

Klavir

Učenje klavirja pomaga razviti ogromno sposobnosti. Za dobro igranje ni potrebno imeti velikih rok in dolgih prstov. Pomembno je, da z redno vajo osvajate vedno težje skladbe.

Orgle

Orgle so najstarejši, največji, najtežji in najglasnejši instrument na svetu. Za učenje orgel je zelo zaželeno predhodno znanje igranja na klavir.

Klavirska harmonika

Učenje klavirske harmonike je nepogrešljivo pri izvedbi narodnozabavnih skladb, pa tudi drugih večjih in popularnih glasbenih del. Zagotavlja osvajanje novih prstnih tehnik igranja.

Diatonična harmonika

Učenje diatonične harmonike prinaša osvajanje pravilne drže med igranjem, vaj za basiranje, izboljševanje tehnik ter učenje skladb različnih težavnostnih stopenj.

Petje

Petje

Izpopolnite tehniko petja in izoblikujte svojo barvo glasu.

Petje

Učenje petja, solo ali popularnega, je različno zasnovano in primerno za ljubitelje petja vseh starosti. Zagotavlja vam pravilno uporabo glasilk.

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.