fbpx
Janja Turk2021-05-04T08:31:47+02:00
Pihala

Janja Turk

Janja je študij flavte nadaljevala na magistrski stopnji in leta 2017 uspešno magistrirala.

Janja Turk

NA KRATKO O JANJI TURK

Janjo Turk, mag. prof. flavte glasba spremlja vse od ranega otroštva. Na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj se je pričela učiti flavto in klavir in nato šolanje nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor na smereh: Instrumenti (flavta, klavir) in Glasbeni stavek. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je nato 2014 diplomirala iz muzikologije in bila obenem študentka flavte na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu zasl. prof. Fedja Rupla.

Študij flavte je nadaljevala na magistrski stopnji v razredu izr. prof. Mateja Grahka in 2017 uspešno magistrirala. Sočasno je izpopolnjevala igranje traverso flavte pri prof. Lucii Rizzello. V času šolanja se je udeležila mnogih tekmovanj z dobrimi dosežki. Leta 2020 je diplomirala še iz Glasbene terapije na Inštitutu Knoll na temo: Glasbena terapija kot del sistema nižjega glasbenega šolstva.

V vlogi učiteljice flavte koristno uporablja vsa pridobljena znanja. Predvsem glasbeno terapevtko znanje je koristna podpora pri zmanjševanju škode, ki jo učenci vseh starosti doživljajo zaradi treme in z njo povezanih občutij pri igranju in petju, predvsem pa ob nastopanju.

Trenutno sodeluje z različnimi glasbenimi zasedbami in posamezniki. Plod rednega sodelovanja s kitaristom Igorjem Bezgetom so trije avtorski projekti na treh CD-jih. Sodelovala je tudi v akustičnem projektu skupine Noctiferia, ob 140-letnici GŠ Karol Pahor Ptuj (7. 6. 2018) pa je ustvarila eno glavnih vlog v muzikalu Domišljije iz Harmonije, ki se je 24. julija 2019 predstavila še na odru mednarodno priznanega Festivala Arsana Ptuj.

JANJA TURK POUČUJE

Kljunasta flavta

Učenje kljunaste flavte se lahko začne že zelo zgodaj. Primerno je za otroke in tudi odrasle. Zagotavlja vam pravilno tehniko dihanja s prepono in pravilen nastavek ustnic.

Prečna flavta

Učenje prečne flavte je primerno za tiste, ki dosegajo primerno stopnjo znanja in ki imajo že razvite zobe. S pravilno tehniko dihanja in pravilnim nastavkom ustnic boste hitro osvojili skladbe.

0
let
0
glasbil
0
učiteljev
0
učencev

OBVESTILA IN ZANIMIVOSTI

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Go to Top