fbpx
Janez Benko2021-05-17T08:15:54+02:00
Pihala

Janez Benko

Vsestranski klarinetist, ki nastopa kot prvi klarinetist v Orkestru Slovenske vojske.

Janez Benko

NA KRATKO O JANEZU BENKU

Klarinetist Janez Benko se je klarinet začel učiti v rodnih Trbovljah, nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani v razredu prof. Alojza Zupana, nekaj časa študiral na Muzićki akademiji v Zagrebu pri prof. Milku Pravdiću na Akademiji za glasbo v Ljubljani pa diplomiral pod mentorskim vodstvom prof. Jožeta Kotarja.

V času študija je dosegel več nagrad na različnih domačih in mednarodnih tekmovanjih, med drugim je osvojil tudi tri prve nagrade kot solist. Poklicno deluje kot koncertni mojster v Orkestru Slovenske vojske, je ustanovni član Slovenskega orkestra klarinetov, dolgoletni član Slovenskega kvarteta klarinetov, član Delavske godbe Trbovlje in ansambla Gregorji. Kot solist je nastopil s številnimi pihalnimi orkestri v Sloveniji in tujini.

Poleg koncertne dejavnosti se že od zaključka srednje šole rad posveča pedagoškemu delu. Klarinet je tako poučeval na več glasbenih šolah v Sloveniji, pri čemer so na tekmovanjih mladih glasbenikov njegovi učenci večkrat posegli po najvišjih nagradah. V glasbeni šoli Emil Adamič poučuje od samega začetka delovanja.

JANEZ BENKO POUČUJE

Klarinet

Učenje klarineta je primerno za otroke in za odrasle. Pri otrocih pa je uspešen začetek pogojen z dosegom vseh tipk na klarinetu in z že razvitimi zgornjimi sekalci.

0
let
0
glasbil
0
učiteljev
0
učencev

OBVESTILA IN ZANIMIVOSTI

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Go to Top