fbpx
Učenje petja2021-05-07T11:25:10+02:00
Petje

Petje

Petje je že v starih kulturah spremljalo najrazličnejše družbene dogodke.

Osnovna naloga, ki jo morajo učitelji izpolniti iz tega učnega načrta, je razvijanje ljubezni do glasbe in ustvarjanje želje po muziciranju. Izbira metode vodenja učnega procesa je v celoti v pedagogovih rokah, priporočeni so načini, ki izhajajo iz učenčevih naravnih predispozicij.

Posebno težo v učnem procesu dobi razvoj sluha, ki zvok ne samo nadzoruje, temveč ga tudi načrtuje. Razvoj tehnike in teoretičnih znanj v skladu in soglasju z razvojem slušnih procesov, da v nobenem trenutkune pride do odtujitve glasbenega bistva – od veščine.

Pri izbiri vsakega naslednjega koraka v učenčevem repertoarju je treba upoštevati tehnično in vsebinsko načelo težavnosti. Za vsako nalogo v učnem procesu je potrebno upoštevati posebnosti vsakega učenca, njegovih intelektualnih potencialov, motivacije za samostojno delo, vendar z jasno zastavljenimi nalogami – cilji.

Tako dosežena glasbena znanja morajo postati pomemben del splošne kulture vsakega učenca. Nadarjenim in ambicioznim učencem se postavi zdravo in čvrsto osnovo za nadaljevanje šolanja ne samo v tehničnem pogledu, temveč tudi v pravem glasbenem, ki predpostavlja glasbeni izraz.

 Primerna starost

Primerna starost za učenje petja je ...

Vpis v glasbeno šolo

UČITELJI PETJA

TINA DEBEVEC
TINA DEBEVECUčiteljica petja
Pevka, ki se odlično odreže tako v klasičnih kot narodnozabavnih vodah, saj rada zapoje tudi z različnimi ansambli.
URŠKA KASTELIC
URŠKA KASTELICUčiteljica petja
Solistka in glavni obraz številnih oper, gostujoči vokal skoraj vseh držav po Evropi, tudi članica skupine Tosca Beat.
JANKO VOLČANŠEK
JANKO VOLČANŠEKUčitelj petja
Prejemnik številnih nagrad ter član mednarodno uveljavljenega ansambla Slovenski oktet, s katerim gostuje na mnogih svetovnih odrih.
0
let
0
glasbil
0
učiteljev
0
učencev

OBVESTILA IN ZANIMIVOSTI

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Go to Top