fbpx
Urška Kastelic2021-05-07T11:26:41+02:00
Petje

Urška Kastelic

Urška je v Filharmoniji v Kalugi (Rusija) kot solistka nastopila v operi Vojna in Mir.

Urška Kastelic

NA KRATKO O URŠKI KASTELIC

Sopranistka Urška Kastelic je leta 2016 z odliko magistrirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu doc. Sabine Cvilak. V SNG Opera in balet Ljubljana je kot solistka nastopila v vlogah Barbarine (Figarova svatba), Venere (Orfej v peklu) in Felicije (Lepotica in zver).

V Filharmoniji v Kalugi (Rusija) je nastopila dvakrat, leta 2015 kot solistka v operi Vojna in mir in leta 2017 v krstni izvedbi opere Anna Karenina, v vlogi naslovne junakinje. Upodobila je tudi operne vloge Gilde (Rigoletto), Norine (Don Pasquale), Suzane (Figarova svatba), Bastiene (Bastien in Bastiena) in Ninon (Gorenjski slavček).

Nastopa tudi v uspešni otroški operi Martin Krpan. Redno koncertira po Sloveniji, gostovala je tudi v Italiji, Angliji, Grčiji, Črni Gori, Avstriji, Nemčiji, Rusiji, Romuniji, na Hrvaškem in na Finskem.

Je tudi članica v skupini Tosca Beat, s katero je nastopila na izboru pesem Evrovizije EMA 2017, na festivalu Lent, na festival Poleti v NUK, na otvoritvi Evropskega prvenstva UEFA Euro Futsal 2018 v ljubljanskih Stožicah, na Literarnem festivalu v Mönschgrünu, Nemčija, idr.

URŠKA KASTELIC POUČUJE

Petje

Učenje petja, solo ali popularnega, je različno zasnovano in primerno za ljubitelje petja vseh starosti. Zagotavlja vam pravilno uporabo glasilk.

0
let
0
glasbil
0
učiteljev
0
učencev

OBVESTILA IN ZANIMIVOSTI

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Go to Top