Pianistka Petra Nagode zmagala na mednarodnem klavirskem tekmovanju

Iskreno čestitamo naši pianistki, Petri Nagode, ki je na mednarodnem tekmovanju za klavir ULJUS, osvojila vse točke in zmagala v IV kategoriji Komplementarni klavir!

Tekmovanje je organiziralo Združenje ljubiteljev umetnosti ULJUS in je potekalo v mesecu maju prek video posnetkov tekmovalcev.

Prvo mednarodno tekmovanje klavirjev v srbskem Smederevu je bilo leta 2014. Tekmovanje je prilagojeno različnim starostnim kategorijam tekmovalcev, na njem pa so sodelovali udeleženci iz kar 23 držav: Rusije, Gruzije, Izraela, Latvije, ZDA, Kitajske, Japonske, Litve, Ukrajine, Portugalske, Italije, Madžarske, Romunije, Bolgarije, Velike Britanije, Nemčije, Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Makedonije in Srbije.

Petra Nagode je rojena v Žažarju pri Horjulu, je svoje glasbeno izobraževanje začela na Glasbeni šoli Vrhnika, kjer je končala študij klavirja pri profesorici Ilonki Pucihar, in šolanje nato nadaljevala na KGBL v Ljubljani pri profesorici Nini Prešiček Ličen. Petra zdaj končuje študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani, nadaljuje pa tudi z visokošolskim študijem klavirja.

Na glasbeni šoli Emil Adamič poučuje že četrto leto. Rada ima delo z otroki in vedno išče nove izzive, kako jim pouk nauka o glasbi približati ter hkrati z njim tudi olajšati učni proces pri učenju instrumenta.

Kot korepetitor je večkrat sodelovala z zborom OŠ Vič in z različnimi zbori v domači dolini ter na tekmovanju TEMSIG spremljala instrumentaliste. Kot vokalistka je sodelovala tudi v različnih vokalnih zasedbah.

Deli prispevek.

Discover our New Events

Our modern institution is interested in cultivating an environment where young students can come together and learn in a creative environment.

Upcoming Events
Excepteur sint occaecat nulla cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit est laborum.

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Hvala za naročilo na e-novice.
Med prijavo na e-novice je prišlo do napake. Prosimo, poskusite znova kasneje.