Pianistka Petra Nagode zmagala na mednarodnem klavirskem tekmovanju

Iskreno čestitamo naši pianistki, Petri Nagode, ki je na mednarodnem tekmovanju za klavir ULJUS, osvojila vse točke in zmagala v IV kategoriji Komplementarni klavir!

Tekmovanje je organiziralo Združenje ljubiteljev umetnosti ULJUS in je potekalo v mesecu maju prek video posnetkov tekmovalcev.

Prvo mednarodno tekmovanje klavirjev v srbskem Smederevu je bilo leta 2014. Tekmovanje je prilagojeno različnim starostnim kategorijam tekmovalcev, na njem pa so sodelovali udeleženci iz kar 23 držav: Rusije, Gruzije, Izraela, Latvije, ZDA, Kitajske, Japonske, Litve, Ukrajine, Portugalske, Italije, Madžarske, Romunije, Bolgarije, Velike Britanije, Nemčije, Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Makedonije in Srbije.

Petra Nagode je rojena v Žažarju pri Horjulu, je svoje glasbeno izobraževanje začela na Glasbeni šoli Vrhnika, kjer je končala študij klavirja pri profesorici Ilonki Pucihar, in šolanje nato nadaljevala na KGBL v Ljubljani pri profesorici Nini Prešiček Ličen. Petra zdaj končuje študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani, nadaljuje pa tudi z visokošolskim študijem klavirja.

Na glasbeni šoli Emil Adamič poučuje že četrto leto. Rada ima delo z otroki in vedno išče nove izzive, kako jim pouk nauka o glasbi približati ter hkrati z njim tudi olajšati učni proces pri učenju instrumenta.

Kot korepetitor je večkrat sodelovala z zborom OŠ Vič in z različnimi zbori v domači dolini ter na tekmovanju TEMSIG spremljala instrumentaliste. Kot vokalistka je sodelovala tudi v različnih vokalnih zasedbah.

Deli prispevek.

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.