fbpx
Tina Debevec2021-05-07T11:26:26+02:00
Petje

Tina Debevec

Tina je na Akademiji za glasbo v Ljubljani magistrirala iz solopetja.

Tina Debevec

NA KRATKO O TINI DEBEVEC

Tina Debevec je diplomirala iz etnologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani in magistrirala iz solopetja na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu mag. art. Barbare Jernejčič Fürst. Izpopolnjevala se je na seminarjih pri profesorjih H. Lazarski, T. Plut, M. Koningsberger, Z. M. Zafeiriadou, K. Laki, C. Lemannin in Martini Zadro.

Aktivna je tako v klasičnih kot bolj zabavnih vodah. Njene odrske izkušnje obsegajo recitale, operne vloge, solistične nastope v sakralnih delih kot narodno zabavne nastope. Na opernem odru je poustvarila vlogo Sandrine v operi La Cecchina skladatelja N.Piccinija, vlogo Prve dame v Čarobni piščali W. A. Mozarta ter vlogo Zale v mini operi Le petit caffe slovenske skladateljice Teje Merhar. Kot solistka je sodelovala pri izvedbi Rekviema Gabriela Fauréja, Pasijona po Janezu in Magnificata J. S. Bacha ter himnusu Stabat mater.

Tina Debevec kot solistka redno nastopa z različnimi glasbenimi sestavi, kot so Orkester slovenske vojske, simfonični orkester Cantabile, pihalni orkester Vevče, Slovenski citrarski kvartet, baročni orkester in drugi. Redno sodeluje s Poletnim gledališčem Studenec, kjer je v predstavah Lepo je biti muzikant poustvarila vlogo sopranistke Nine.

Je članica vokalno instrumentalne zasedbe Romantico, ki na izviren način poustvarja tako klasično kot zabavno glasbo. Na področju kvintetovske narodno zabavne glasbe je Tina sodelovala z večino uveljavljenih kvintetov, to so ansambel Saša Avsenika, Hišni ansambel Avsenik, Gregorji , Igor in zlati zvoki itd.

TINA DEBEVEC POUČUJE

Petje

Učenje petja, solo ali popularnega, je različno zasnovano in primerno za ljubitelje petja vseh starosti. Zagotavlja vam pravilno uporabo glasilk.

0
let
0
glasbil
0
učiteljev
0
učencev

OBVESTILA IN ZANIMIVOSTI

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Go to Top