fbpx
Petra Nagode2021-05-05T12:23:46+02:00
Glasbila s tipkami

Petra Nagode

Petra končuje študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Petra Nagode

NA KRATKO O PETRI NAGODE

Petra Nagode, rojena v Žažarju pri Horjulu, je svoje glasbeno izobraževanje začela na Glasbeni šoli Vrhnika, kjer je končala študij klavirja pri profesorici Ilonki Pucihar, in šolanje nato nadaljevala na KGBL v Ljubljani pri profesorici Nini Prešiček Ličen. Petra zdaj končuje študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani, nadaljuje pa tudi z visokošolskim študijem klavirja.

Na glasbeni šoli Emil Adamič poučuje že četrto leto. Rada ima delo z otroki in vedno išče nove izzive, kako jim pouk nauka o glasbi približati ter hkrati z njim tudi olajšati učni proces pri učenju instrumenta.

Kot korepetitor je večkrat sodelovala z zborom OŠ Vič in z različnimi zbori v domači dolini ter na tekmovanju TEMSIG spremljala instrumentaliste. Kot vokalistka je sodelovala tudi v različnih vokalnih zasedbah.

PETRA NAGODE POUČUJE

Klavir

Učenje klavirja pomaga razviti ogromno sposobnosti. Za dobro igranje ni potrebno imeti velikih rok in dolgih prstov. Pomembno je, da z redno vajo osvajate vedno težje skladbe.

Nauk o glasbi

Nauk o glasbi je odlična opora instrumentalnemu pouku, saj učenca nauči dojemanja melodično-ritmičnih ter harmoničnih relacij v glasbi. Vpliva na razvoj glasbenega intelekta in ustvarjalnosti.

0
let
0
glasbil
0
učiteljev
0
učencev

OBVESTILA IN ZANIMIVOSTI

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Go to Top