fbpx
Nadja Rus2021-05-05T10:55:46+02:00
Glasbila s tipkami

Nadja Rus

Nadja je leta 2011 in 2014 na državnem tekmovanju prejela zlato plaketo in 1. nagrado.

Nadja Rus

NA KRATKO O NADJI RUS

Nadja izhaja iz družine glasbenikov. Družina jo je navdušila za glasbo in ji privzgojila ljubezen do klavirja. V svoji karieri je dosegla kar nekaj velikih dosežkov. V klavirskem duetu Scaramouche muzicira skupaj z Nežo Koželj pod vodstvom prof. Mihe Haasa. Študirala je na Akademije za glasbo v razredu prof. Hinka Haasa.

Leta 2011 je državnem tekmovanju prejela zlato plaketo in 1. nagrado, kakor tudi posebno nagrado za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja in posebno nagrado Društva klavirskih pedagogov Slovenije. Leta 2014 je na državnem tekmovanju ponovno prejela zlato plaketo in 1. nagrado.

Na mednarodnem tekmovanju v Italiji – »Citta di Treviso« je prejela 3. nagrado, na tekmovanju komornih skupin Primož Ramovš leta 2015 pa 2. nagrado.

V letu 2016 je na prvem mednarodnem klavirskem tekmovanju v Tivatu (Črna gora) v kategoriji klavirski duo prejela specialno nagrado (100 od 100 točk), na Koroškem klavirskem tekmovanju zlato plaketo in 1. nagrado, kakor tudi posebno priznanje za izvedbo slovenskega skladatelja, na mednarodnem tekmovanju Tomaž Holmar pa ravno tako 1. nagrado.

Koncertirala je v Viteški dvorani Križank (Glasbena mladina Ljubljanska), v Postojni in Kopru (cikel Pianissimo), v Klubu Cankarjevega doma, v Dvorani Slavka Osterca (Glasbena mladina Ljubljanska), v Kazinski dvorani (Allegro giovanissimo), v Dvorani Union (Festival Lent 2014), v Vili Bresciani Attems Auesperg v Cervignanu (Festival Nei suoni dei luoghi), v Syggros´ Open Air Theatre v Grčiji (7th International Piano Festival – Poros 2015) …

Septembra leta 2015 je z orkestrom Mariborske opere v Mariboru in v Ljubljani izvedla koncert F. Poulenca za dva klavirja in orkester. Za izvedbo koncerta je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo.

Poleti leta 2015 se je udeležila 7. mednarodne poletne klavirske akademije v Grčiji.

Izpopolnjevala sta je pri prof. Konstantinu Boginu, prof. Tatjani Ognjanovič, prof. Chiari Bertoglio, dr. Kevinu Robertu Orru, klavirskem Triu di Parma, prof. Tomažu Lorenzu in prof. Rubenu Dalibaltayanu, prof. Yuri Bogdanovu, prof. Lilii Boyadjievi, prof. Claudiu Constantiniju, prof. Agathe Leimoni in prof. Borislavi Tanevi.

NADJA RUS POUČUJE

Klavir

Učenje klavirja pomaga razviti ogromno sposobnosti. Za dobro igranje ni potrebno imeti velikih rok in dolgih prstov. Pomembno je, da z redno vajo osvajate vedno težje skladbe.

0
let
0
glasbil
0
učiteljev
0
učencev

OBVESTILA IN ZANIMIVOSTI

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Go to Top