fbpx
Maša Cilenšek2021-05-24T15:48:37+02:00
Pihala

Maša Cilenšek

V letu 2016 je na mednarodnem tekmovanju Svirel dosegla 1. mesto (100 točk).

Maša Cilenšek

NA KRATKO O MAŠI CILENŠEK

Maša Cilenšek je bila rojena 27. 11. 1991 v Ljubljani. Pri osmih letih je začela obiskovati pouk flavte pri prof. Maji Gogala Dvoršak na Glasbeni šoli v Radovljici. Na državnih tekmovanjih je kot osnovnošolka dosegla bronasto in zlato priznanje tekmovanja TEMSIG. Leta 2009 je pričela obiskovati pouk flavte na KGB Ljubljana, pri prof. Lizi Hawlini Prešiček. V letu 2012 je bila sprejeta na Akademijo za glasbo v Ljubljani.

Svoje znanje je izpopolnjevala v tujini, kjer je v letu 2013/14 obiskovala študij na Hochschule für Musik  v Detmoldu, v razredu prof. Janosa Balinta. Udeležila se je tudi več mojstrskih tečajev, kjer je delala z mednarodno priznanimi pedagogi in umetniki (Hansgeorg Schmeiser, Jan Ostry, Benoit Fromanger, Natalie Rozat, Janos Balint, …).

V letu 2016 je na mednarodnem tekmovanju Svirel dosegla 100 točk in 1. mesto. Leta 2018 je osvojila zlato plaketo na mednarodnem tekmovanju EMONA in kot solistka nastopila z Orkestrom Slovenske filharmonije. Magistrski študij na akademiji je istega leta zaključila pod mentorstvom prof. Mateja Grahka.

MAŠA CILENŠEK POUČUJE

Prečna flavta

Učenje prečne flavte je primerno za tiste, ki dosegajo primerno stopnjo znanja in ki imajo že razvite zobe. S pravilno tehniko dihanja in pravilnim nastavkom ustnic boste hitro osvojili skladbe.

0
let
0
glasbil
0
učiteljev
0
učencev

OBVESTILA IN ZANIMIVOSTI

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Go to Top