fbpx
Maruša Frelih2021-05-07T09:04:49+02:00
Glasbila s tipkami

Maruša Frelih

Maruša je svoje pianistično znanje izpopolnjevala na klavirskih šolah priznanih pianistov.

Maruša Frelih

NA KRATKO O MARUŠI FRELIH

Pianistka in muzikologinja Maruša Frelih je na svojo glasbeno pot stopila v Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski v Velenju. Osnovno glasbeno šolanje je zaključila pod vodstvom prof. Manje Gošnik Vovk, kasneje pa se je vpisala na Umetniško gimnazijo v Velenju (smer glasba – klavir) in maturirala pod vodstvom prof. Milice Šnajder Huterer. Glasbeno izobraževanje je nadaljevala v Ljubljani na Filozofski fakulteti kot študentka na Oddelku za muzikologijo in leta 2016 diplomirala pod mentorstvom prof. dr. Gregorja Pompeta.

V času glasbenega izobraževanja je koncertirala tako na slovenskih kot tujih koncertnih odrih – na mnogih javnih nastopih, prireditvah in klavirskih Eptah. Maruša Frelih je prejemnica nagrad državnih tekmovanj pianistov (TEMSIG). Svoje pianistično znanje je izpopolnjevala na klavirskih šolah priznanih pianistov, kot so Rita Kinka, Laszlo Baranyay in Branka Parlić.

Poleg pianističnega in muzikološkega udejstvovanja je Maruša Frelih od začetka glasbenega šolanja pela pri pevskih zborih (Otroški in Mladinski pevski zbor Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, Mešani mladinski pevski zbor šolskega centra Velenje in Šaleški akademski pevski zbor Velenje). S slednjimi so dosegali nagrade na slovenskih in mednarodnih tekmovanjih pevskih zborov. S Šaleškim akademskim pevskim zborom pod vodstvom prof. Danice Pirečnik so postali zmagovalci enega pomembnejših svetovnih zborovskih tekmovanj v bolgarski Varni (2009).

Maruša Frelih aktivno nastopa kot pianistka – solistično, v komornih zasedbah ali pa v sklopu korepeticij, sicer pa je njeno delo primarno glasbeno-pedagoško usmerjeno. Že kot dijakinja je poučevala klavir preko Andragoškega zavoda Ljudske univerze v Velenju, od leta 2009 pa poučuje klavir v Ljubljani in njeni okolici. V Glasbeni šoli Emil Adamič je zaposlena od leta 2015 (na enotah Ig in Šmarje-Sap), kjer izvaja individualni pouk klavirja in korepeticije. Učenci pod njenim mentorstvom nastopajo na slovenskih koncertnih odrih, visoke rezultate pa dosegajo kot udeleženci klavirskih tekmovanj.

MARUŠA FRELIH POUČUJE

Klavir

Učenje klavirja pomaga razviti ogromno sposobnosti. Za dobro igranje ni potrebno imeti velikih rok in dolgih prstov. Pomembno je, da z redno vajo osvajate vedno težje skladbe.

0
let
0
glasbil
0
učiteljev
0
učencev

OBVESTILA IN ZANIMIVOSTI

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Go to Top