fbpx
Luka Logar2021-05-07T08:40:38+02:00
Trobila

Luka Logar

Luka svoje znanje redno izpopolnjuje na seminarjih svetovno znanih pozavnistov.

Luka Logar

NA KRATKO O LUKU LOGARJU

Luka Logar, rojen 1990, je osnovno in nižjo glasbeno šolo končal v Slovenj Gradcu. Šolanje je nadaljeval na Umetniški gimnaziji-smer glasba Velenje, kjer je leta 2009 tudi maturiral. Po uspešno opravljenem sprejemnem izpitu vpiše študij pozavne na Akademiji za glasbo Ljubljana u razredu prof. Dušana Kranjca. Študij zaključi z magistrskim koncertom 2014.

Sodeloval je z Orkestrom Slovenske policije, s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, z Orkestrom Slovenske filharmonije, Orkestrom SNG opera Ljubljana, orkestrom Camerata Salzburg, Dubrovačkim Simfonijskim orkestrom, Orkestrom Hrvatske ratne mornarice… Maja 2013 in 2014 se je solistično predstavil s Simfoniki RTV Slovenija, leta 2012 pa z Orkestrom Slovenske filharmonije. Na tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije je dosegel nekaj zlatih in srebrno plaketo, od tega dve prvi nagradi. Za solistični nastop z orkestrom Slovenske filharmonije je prejel Študentsko Prešernovo nagrado.

Svoje znanje redno izpopolnjuje na seminarjih svetovno znanih pozavnistov. Med leti 2015 in 2020 je bil zaposlen kot solo pozavnist v orkestru HNK-opera Split na Hrvaškem. V tem obdobju deluje tudi kot profesor trobil na srednji in osnovni glasbeni šoli Makarska. Od šolskega leta 2020/2021 deluje kot profesor pozavne in drugih koničnih trobil na Gš Trebnje, Gš Ribnica, Gš Ljubljana Moste-Polje in Gš Emil Adamič.

LUKA LOGAR POUČUJE

Pozavna

Učenje pozavne vas bo seznanilo s samimi osnovami igranja. Zagotovljeno je spoznavanje značilnosti glasbila, pravilne drže, postavitev nastavka in pravilne tehnike preponskega dihanja.

0
let
0
glasbil
0
učiteljev
0
učencev

OBVESTILA IN ZANIMIVOSTI

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Go to Top