fbpx
Klemen Smolej2021-05-24T15:51:42+02:00
Brenkala

Klemen Smolej

Klemen Smolej redno nastopa kot solist z Big Bandom RTV Slovenija.

Klemen Smolej

NA KRATKO O KLEMENU SMOLEJU

Kitare se je začel učiti na Glasbeni šoli Jesenice pri svojem očetu. Njegov oče je Andrej Smolej, vodja ansambla Slovenski muzikantje. Po nižji glasbeni šoli na Jesenicah je Klemen Smolej končal tudi Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani (prof. Tomaž Šegula). Po zaključenem študiju klasične kitare na Akademiji v Ljubljani je nadaljeval študij jazz kitare na Deželnem konservatoriju za jazz v Celovcu ter opravil Berklee music online – Jazz guitar master certificate. Po končanem študiju je najprej poučeval na Glasbeni šoli Jesenice, trenutno pa poučuje na Glasbeni šoli Tržič (klasična kitara) ter na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani (jazz kitara).

Kot izvajalec redno nastopa tako samostojno kot tudi v različnih glasbenih zasedbah (svojih ali kot sodelujoči glasbenik) in orkestrih. Nastopa v Sloveniji in drugod po Evropi (Hrvaška, Madžarska, Nemčija, Avstrija, Španija). Je tudi umetniški vodja in aranžer glasbene zasedbe Gala Dance Orchestra, s katero je leta 2017 izdal prvi avtorski projekt, ter vodja ali sideman številnih spremljevalnih skupin slovenskih vokalistov. Redno nastopa tudi kot solist z Big Bandom RTV Slovenija.

V letu 2013 je izdal prvi samostojni avtorski projekt Nice Twice. Leta 2014 je z avtorskim projektom Smells Like Blues in lastnimi aranžmaji snemal z Big Bandom. Album predstavlja poklon tradiciji. Gre za čisto inštrumentalno glasbo, v kateri se čuti pridih bluesa v vsaki skladbi, a vendar so forme inovativne in izvirne, aranžirane na contemporary način. Glavno vodilo je liričnost in jasne ter avanturistične harmonske sheme. Leta 2016 je njegovo skladbo A Piece of Peace, ki jo je v program uvrstila mednarodna komisija, izvajal tudi ECCO Big Band v Ljubljani.

V svoji glasbeni karieri pridobiva znanje tudi iz številnih sodelovanj z orkestri in neprecenljivih izkušenj z aranžiranjem. Aktivno nadaljuje z avtorsko glasbo, besedili in aranžiranjem za različne glasbene zasedbe.

KLEMEN SMOLEJ POUČUJE

Klasična kitara

Kitara je vsestranski inštrument, ki je prisoten skoraj v vseh glasbenih žanrih in skupinah. V glasbenih skupinah se uporablja kot solistični ali kot ritmični inštrument.

0
let
0
glasbil
0
učiteljev
0
učencev

OBVESTILA IN ZANIMIVOSTI

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Go to Top