fbpx
Klavdija Feguš2021-05-04T08:49:41+02:00
Pihala

Klavdija Feguš

Njeni učenci so na tekmovanjih mladih glasbenikov večkrat posegli po najvišjih mestih.

Klavdija Feguš

NA KRATKO O KLAVDIJI FEGUŠ

Flavtistka mag. Klavdija Feguš je začela svojo glasbeno pot s kljunasto flavto pri prof. Rudiju Toplaku na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj in nadaljevala s flavto pri prof. Antonu Horvatu in kasneje pri prof. Liji Frajnkovič. Srednjo glasbeno in baletno šolo v Mariboru je zaključila v razredu prof. Marije Ladič-Dvoršak in leta 2002 z odliko diplomirala v razredu prof. Mateja Zupana na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Na državnih in mednarodnih tekmovanjih je dosegla več nagrad. Leta 2016 je končala magistrski študij na Filozofski fakulteti (Muzikologija) s področja historične muzikologije in magistrskim delom z naslovom Slovenska solistična literatura za flavto.

Že v času šolanja je bila članica različnih komornih sestavov in simfoničnih ter pihalnih orkestrov. Udeležuje se različnih poletnih glasbenih šol in seminarjev doma in v tujini pri priznanih svetovnih flavtistih: Alexa Still, Sophie Cherrier, Irena Grafenauer, Gilles Burgos, Susan Milan, Andrea Lieberknecht, Giampaollo Pretto idr.

Poleg koncertne dejavnosti se že od zaključka srednje šole zelo rada posveča tudi pedagoškemu delu. Njeni učenci so na tekmovanjih mladih glasbenikov in raznih drugih mednarodnih tekmovanjih večkrat posegli po najvišjih mestih. Nekateri so nadaljevali šolanje na glasbenih gimnazijah in zaključili študij na Akademiji za glasbo in Pedagoški fakulteti.

Zaposlena je kot flavtistka in pikolistka v Orkestru Slovenske vojske in na Glasbeni šoli Emil Adamič.

KLAVDIJA FEGUŠ POUČUJE

Kljunasta flavta

Učenje kljunaste flavte se lahko začne že zelo zgodaj. Primerno je za otroke in tudi odrasle. Zagotavlja vam pravilno tehniko dihanja s prepono in pravilen nastavek ustnic.

Prečna flavta

Učenje prečne flavte je primerno za tiste, ki dosegajo primerno stopnjo znanja in ki imajo že razvite zobe. S pravilno tehniko dihanja in pravilnim nastavkom ustnic boste hitro osvojili skladbe.

0
let
0
glasbil
0
učiteljev
0
učencev

OBVESTILA IN ZANIMIVOSTI

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Go to Top