fbpx
Katarina Nagode2021-05-04T08:40:00+02:00
Pihala

Katarina Nagode

Katarina je leta 2007 zmagala na glasbenem tekmovanju TEMSIG.

Katarina Nagode

NA KRATKO O KATARINI NAGODE

Katarina Nagode se kot flavtistka poveča predvsem obdobju od zgodnjega baroka do pozne romantike. Pri svojem delu poudarja odkrivanje zvoka originalnih inštrumentov iz preteklosti ter njegov pomen za izvajanje glasbe danes. Igra na baročno, klasično ter moderno flavto.

Katarina je nižjo glasbeno šolo in umetniško gimnazijo obiskovala v Mariboru pri prof. Simoni Vake. V času šolanja je prejela številne nagrade in priznanja na državnih in na mednarodnih tekmovanjih, leta 2007 je bila zmagovalka tekmovanja TEMSIG.

Že leta 2009 je začela obiskovati program za nadarjene na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, kjer je leta 2015 diplomirala in leta 2018 še z odliko magistrirala v razredu prof. Nilsa-Thila Krämerja. Preko programa Erasmus+ se je izobraževala še na Glasbeni akademiji v Pragi pri prof. Mariu Messaniju.

V času šolanja v Gradcu je pri prof. Sandri Koppensteiner obiskovala flavto traverso in se leta 2015 vpisala na dodiplomski študij pri dr. Claire Genewein na Zasebni univerzi Anton Bruckner v Linzu. Leta 2019 je študij z odliko zaključila in izobraževanje nadaljuje pri prof. Marcellu Gattiju na Univerzi Mozarteum v Salzburgu.

Na področju stare glasbe sodeluje z različnimi zasedbami doma in v tujini, med drugim z Bachakademie Stuttgart, kjer je bila v letih 2019 in 2020 po uspešno opravljeni avdiciji akademistka, z Vocal Ensemble Rastatt in Les Favorites, z Ensemble Cordia, sodelovala je tudi pri projektu Univerze za glasbo v Gradcu »Harmoniemusik«. V letu 2020 je bila članica orkestra pri izvedbi Bachovega Magnificata v Slovenski filharmoniji. Sodelovala je z mednarodno priznanimi dirigenti kot so Hans Christoph Rademann, Jos van Veldhoven, Holger Speck, Gary Garden…

V času študija je bila članica opernega in simfoničnega orkestra Univerze za glasbo v Gradcu, sodelovala je pri projektu Euphony Youth Orchestra, s katerim so gostovali v Gradcu, Linzu, Ljubljani in Zagrebu. Od 2014 do 2016 je bila članica orkestrske akademije v gradu Weissenstein v Pommersfeldnu, v Nemčiji, kjer je leta 2015 kot solistka izvedla Mozartov koncert za flavto in harfo v C-duru. Kot solo flavtistka je sodelovala z North-West Opero in Doyle Opero na Irskem, redno substituira v SNG Maribor, sodelovala pa je tudi z graško opero.

Leta 2020 je skupaj s čembalistko Martino Okoliš in violinistko Mojco Jerman ustanovila baročni trio Tacet, s katerim so januarja 2021 nastopile v okviru abonmaja na gradu Rače.

Od leta 2020 poučuje flavto in kljunasto flavto na Glasbeni šoli Emil Adamič, poučevala pa je tudi na Glasbeni šoli v Zavodu Antona Martina Slomška v Mariboru, Glasbeni šoli Gornja Radgona, Zasebni glasbeni šoli Skalar ter v tujini na Glasbeni šoli St.Peter v Gradcu, v glasbeni šoli v okviru IVI Musikkurse v Gradcu ter zasebno.

KATARINA NAGODE POUČUJE

Kljunasta flavta

Učenje kljunaste flavte se lahko začne že zelo zgodaj. Primerno je za otroke in tudi odrasle. Zagotavlja vam pravilno tehniko dihanja s prepono in pravilen nastavek ustnic.

Prečna flavta

Učenje prečne flavte je primerno za tiste, ki dosegajo primerno stopnjo znanja in ki imajo že razvite zobe. S pravilno tehniko dihanja in pravilnim nastavkom ustnic boste hitro osvojili skladbe.

0
let
0
glasbil
0
učiteljev
0
učencev

OBVESTILA IN ZANIMIVOSTI

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Go to Top