fbpx
Janko Volčanšek2021-05-20T13:27:12+02:00
Petje

Janko Volčanšek

Janko je ustvaril prek 40 vokalno-instrumentalnih del s pomembnejšimi slovenskimi orkestri.

Janko Volčanšek

NA KRATKO O JANKU VOLČANŠKU

Basist Janko Volčanšek je leta 2002 diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu izr. prof. Irene Baar, pri kateri je leta 2005 končal še podiplomski specialistični študij. Svoje znanje je izpopolnjeval pri številnih uglednih pedagogih v tujini, sedaj pa ga uspešno prenaša na učence na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

Koncertira na domačih koncertnih in opernih odrih (Slovenska filharmonija, Cankarjev dom, SNG Opera in balet Ljubljana, SNG Maribor …) in v tujini (Hrvaška, Italija, Avstrija, Belgija …), na festivalih (Radovljica, Varaždin, Ljubljana …). Tako je poustvaril prek 40 vokalno-instrumentalnih del z vsemi pomembnejšimi slovenskimi orkestri (Simfonični orkester Slovenske filharmonije, Simfonični orkester RTV Slovenija, orkester SNG Opera in balet Ljubljana, orkester SNG Maribor …) pod vodstvom priznanih domačih in tujih dirigentov.

Prejel je državne in mednarodne pevske nagrade, Prešernovo nagrado Akademije za glasbo in štipendijo Wagnerjevega sklada. Leta 2008 je debitiral v Ipavčevih Teharskih plemičih (SLG Celje), leta 2009 pa na odru SNG Maribor kot Jaka v Parmovem Zlatorogu.

Kot solist sodeluje tudi s SNG Opera in balet Ljubljana, kjer je poustvaril vloge Bartola v Rossinijevem Seviljskem brivcu, grofa Monterona v Verdijevem Rigolettu, Zunige v Bizetovi Carmen, Bonza v Puccinijevi operi Madama Butterfly, Velikega duhovna v Verdijevem Nabuccu, Alcindorja in Benoita v Puccinijevi La bohème, Doktorja v Verdijevem Macbethu in Prvega vojaka v Straussovi Salomi.

Od leta 2002 deluje tudi kot basist v mednarodno uveljavljenem ansamblu Slovenski oktet, s katerim gostuje na mnogih svetovnih odrih.

JANKO VOLČANŠEK POUČUJE

Petje

Učenje petja, solo ali popularnega, je različno zasnovano in primerno za ljubitelje petja vseh starosti. Zagotavlja vam pravilno uporabo glasilk.

0
let
0
glasbil
0
učiteljev
0
učencev

OBVESTILA IN ZANIMIVOSTI

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Go to Top