fbpx
Danaja Koren2021-05-05T12:21:39+02:00
Glasbena teorija

Danaja Koren

Danaja je ena izmed predavateljic za učitelje na mednarodni Maestro Web Academy.

Danaja Koren

NA KRATKO O DANAJI KOREN

Danaja Koren (1991), je obiskovala Waldorfsko osnovno šolo ter gimnazijo v Ljubljani. Z osmimi leti se je vpisala v glasbeno šolo Moste, smer klavir. Po končanem nižjem šolanju iz klavirja (pri prof. Nataliji Cimperman Rakar), je zaključila tudi nižjo stopnjo iz prečne flavte na Vegovi GŠ (pri prof. Alenki Jančar). V času osnovnega in srednjega šolanja je obiskovala šolske zbore ter Mepz Ljubljanskih srednješolcev – Veter, pod vodstvom Urše Lah in kasneje Tereze Podlogar. Ob prepevanju v Vetru se je odločila, da bo glasba resnično postala njena življenjska pot.

Leta 2013 je diplomirala iz glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani, 2016 pa tudi magistrirala iz iste smeri. V času študija na UL AG v Ljubljani je bila prejemnica štipendije MOL.

Danes je učiteljica nauka o glasbi na glasbeni šoli Arsem v Ljubljani in Emil Adamič, Ig. V sklopu pedagoškega dela se udeležuje (kot izvajalka) raznih glasbenih delavnic za otroke, mladino in vodi otroške zborčke. V letu 2018 se je med drugim udeležila mednarodnega seminarja za poučevanje petja otrok v pred in mutacijskem obdobju.

Od jeseni 2013 – 2015 je uspešno delala s Cicizbori Glasbene matice po Ljubljanskih vrtcih, dve leti pa je sodelovala tudi pri projektu Glasbene urice za najmlajše, ki je potekal na GŠ Arsem. V povezavi z omenjenim projektom je s so-mentoricami objavila tudi članke v glasbenih in glasbeno pedagoških revijah (Glasna, Glasba v šoli in vrtcu), eden izmed njenih strokovnih člankov pa je bil objavljen tudi v knjigi B.S.Kafol: Contemporary Approaches to Music Teaching and Learning (Sodobni pristopi k poučevanju in učenju v glasbi). V šolskem letu 2016/2017 je kot delovna mentorica sodelovala pri projektu Razvoj Montessori materialov za uporabo pri pouku nauka o glasbi, saj je opravila osnovno izobraževanje v pedagogiki Montessori. Projekt je tudi predstavila na Mednarodnem znanstvenem simpoziju Izzivi sodobne glasbene pedagogike novembra 2017, članek pa je v so-mentorstvu z dr. Katarino Zadnik izšel v Glasbenopedagoškem zborniku Akademije za glasbo v Ljubljani.

V letu 2020 je postala ena izmed predavateljic za učitelje na mednarodni Maestro Web Academy.

Avgusta 2020 je uspešno opravila triletno šolanje in izpite za Pedagoško diplomo Willems (International federation Willems®, Lyon, France).

Glasbeno pedagoškemu delu je predana s strastjo in veseljem. Njena največja strast pa je petje. V letu 2018 je zaključila nižjo glasbeno šolo iz solopetja na GŠ Moste pri prof. Nikoli Nikoliću in ob tej priložnosti pripravila svoj prvi samostojni koncert z naslovom Ko te pokliče ljubezen, prisluhni ji; ljubezenske pesmi od opere do muzikala.

Kot solistka je sodelovala z Moškim pevskim zborom Janko Kersnik iz Lukovice. Ob različnih priložnostih poprime tudi za mikrofon kot solistka ali spremljevalna vokalistka.

V času študija je v Komornem zboru AG sodelovala pri mnogih projektih.

Bila je članica Komornega zbora Ave, trenutno pa stoji v vrstah Komornega zbora »Utopia&Reality«, evropskega projekta, ki deluje pod vodstvom Urše Lah in Ragnarja Rasmussena. Je pevka Oratorijskega zbora Glasbene matice, kot zboristka pa je sodelovala tudi s skupino Laibach.

V sezoni 2014/2015 je postala članica pevsko – plesnega ansambla muzikala Mamma Mia!, ki je s številnimi predstavami dokazoval svoj uspeh v Ljubljani in izven nje. Leto kasneje se je pridružila ansamblu muzikala Veronika Deseniška, pomladi 2017 muzikalu Alpska saga, od septembra 2018 pa tudi pustolovskemu muzikalu Madagaskar kar dokazuje, da ji glasbeno – gledališka dejavnost ni tuja.

Plesno se izpopolnjuje v Plesni šoli Mojce Horvat in telesni vadbi za igralce iGRAfit pod okriljem Šentjakobskega gledališča Ljubljana.

Danaja je umetnica z dušo in srcem in njeno življenje je vsekakor posvečeno glasbi in odru.

DANAJA KOREN POUČUJE

Nauk o glasbi

Nauk o glasbi je odlična opora instrumentalnemu pouku, saj učenca nauči dojemanja melodično-ritmičnih ter harmoničnih relacij v glasbi. Vpliva na razvoj glasbenega intelekta in ustvarjalnosti.

0
let
0
glasbil
0
učiteljev
0
učencev

OBVESTILA IN ZANIMIVOSTI

Naročite se na obvestila in zanimivosti naše glasbene šole.

Go to Top