klavdijafegus

Flavtistka Klavdija Feguš se je flavto začela učiti na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj pri prof. Antonu Horvatu, nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru v razredu prof. Marije Ladič-Dvoršak in leta 2002 z odliko diplomirala v razredu prof. Mateja Zupana na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Na državnih in mednarodnih tekmovanjih je dosegla več nagrad.
Že v času šolanja je bila članica različnih komornih sestavov in simfoničnih ter pihalnih orkestrov. Leta 2000 je bila članica mednarodnega mladinskega simfoničnega orkestra »YMISO«. Udeležuje se različnih poletnih glasbenih šol doma in v tujini pri priznanih svetovnih flavtistih: Alexa Still, Sophie Cherrier, Irena Grafenauer, Gilles Burgos, Susan Milan, Andrea Lieberknecht, Giampaollo Pretto itd ...
Poleg koncertne dejavnosti se že od zaključka srednje šole rada posveča pedagoškemu delu. Njeni učenci so na tekmovanju mladih glasbenikov in raznih drugih mednarodnih tekmovanjih večkrat posegli po najvišjih nagradah. Nekateri so nadaljevali šolanje na glasbenih gimnazijah.
Zaposlena je kot flavtistka in pikolistka v Orkestru Slovenske vojske in je študentka magistrskega študija na Filozofski fakulteti v Ljubljani, smer »muzikologija«.